Следвайте Гласове в ТелеграмСитуацията на бойното поле е сложна, като независимо

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСитуацията на бойното поле е сложна, като независимо
Коментари Харесай

Командващият сухопътните войски на Украйна: Руснаците настъпват. Превъзхождат ни по численост и въоръжение

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Ситуацията на бойното поле е " комплицирана ", като без значение от " огромните съветски загуби " на изток силите на Москва настъпват " в условия на предимство на врага както във въоръжение, по този начин и в бройка на персоналния състав ".

Това съобщи командващият Сухопътните войски към Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски, който командва силите на източния фронт. Той приказва по-конкретно за бахмутското, лиманското и купянското направление - надлежно в Донецка, Луганска и Харковска област.

Преди седмица Сирски съобщи, че съветските сили настъпват по целия източен фронт, макар загубите на хора и техника. Тактиката се трансформира постоянно: " офанзиви се правят непрекъснато ", а обстановката в Авдиивка, Донецка област, се трансформира " всеки ден и всяка нощ ". По думите на Сирски силите на Русия са постигнали " непълен триумф в някои региони на дълбочина 1.2 до 2 км ".

Загубите си Русия попълня за сметка на запасите на щурмови батальони, образувани от някогашни пандизчии, продължава той. По думите му Украйна търси триумф с " дейно потребление на артилерията, миномети, ударни дронове и стрелково оръжие ".

Проблем с боеприпасите

В понеделник различен почитан боен - командващият оперативно-стратегическа група " Таврия " бригаден военачалник Олександър Тарнавски - разгласи, че Киев е свил някои от военните интервенции заради дефицит на военна помощ от чужбина. " Има проблем с боеприпасите, изключително с постсъветските - 122, 152 мм ", сподели той в изявление за " Ройтерс ".

Институтът за проучване на войната писа часове след обявата на организацията, че евентуално и двете страни са изразходили огромна част от запасите си от тези снаряди и Москва също търси в чужбина: неотдавна е получила " огромни количества " от Северна Корея.

Тарнавски назова дефицита на артилерийски снаряди " доста огромен проблем " ; по думите му спадът на задгранична военна помощ към този момент оказва въздействие на бойното поле.

Обемите, които имаме през днешния ден, не са задоволителни за нас, поради потребностите ни. Така че ги преразпределяме. Препланираме задания, които сме си сложили, и ги вършим по-малки, тъй като би трябвало да ги зареждаме.

Решенията за помощта предстоят

Тарнавски дава изявлението в миг, когато Европейският съюз, блокиран от Унгария, не може да вземе решение за ново финансиране за Украйна в размер 50 милиарда евро., а републиканците в Съединените щати стопираха пакет от 60 милиарда $ (54 милиарда евро) с претенции той да бъде привързан с още средства за гранична сигурност.

Очаква се избор в Сената тази седмица, разгласи на 14 декември водачът на болшинството, демократът Чък Шумър. Заради този избор се отсрочи и началото на коледната почивка на Сената.

Инфо: dnevnik.bg

 

 


Решението за европейската помощ за Украйна се чака да се прегледа още веднъж на специфичен Европейски съвет на 1 февруари, разгласи в понеделник ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР